Vin skal nydes på bedste vis

Riedel eller Zalto? Et spørgsmål du sikkert har hørt mange kloge sig på. Jeg vil klart argumentere for, at smagen af vinen er meget afhængig af, hvilket udstyr du bruger. Nogle af de mest populære og ikke mindst bedste vinglas og vinkarafler inden for vinbranchen kommer fra Østrig. De to mest kendte glasproducenter hedder Riedel og Zalto.

Riedel glas:

Riedel glas har igennem mange mange år været vinelskeres fortrukne mærke. Og det er med god grund. Riedel har flotte traditioner helt tilbage fra “storhedstiden” tilbage i Venedig. De har tradition for at lave nogle meget flotte vinglas – både mundblæste vinglas og maskinblæste vinglas, der passer til hver enkelt drue. De har en række forskellige kollektioner: Riedel Vinum, Riedel Superleggero, Riedel Fatto A Mano og ligeledes en masse Riedel Karaffel/Riedel karafler.

Gennemgående er Riedel glas (Riedel vinglas) en klasse for sig selv. Heldigvis er alle Riedel glas opvaskemaskine-sikker, som betyder, at du ikke behøver at stå og vaske dem af i hånden. Riedel glas København, Århus og Odense – ja alle steder i Danmark finder du disse glas. Et kendt glas er Riedel glas Pinot Noir, der særligt er lavet til at komplimentere fine vine, der netop er lavet på denne drue. Leder du efter Riedel glas forhandlere, så er der mange at tage af. En af de bedste, jeg kender, er vinoplevelse.dk, der med kant og stil sælger de populære glas og forsøger at skabe den bedste vinoplevelse.

Zalto glas:

Som en skarp og værdig konkurrent står Zalto. Ligeledes et østrigsk firma, der har lange traditioner inden for glaspustning. De fremstillede i 2006 et så absolut fremragende glaskollektion, der hedder Zalto Denk’art. Mundblæste vinglas, der med en lethed og ynde har taget vinverden med storm. Modsat Riedel har de kun én kollektion, men til gengæld er denne også blevet udviklet til absolut perfektion. Glassene er tynde og lette og meget smukke. Kollektionen tæller blandt andet:

Zalto champagneglas
Zalto bourgogneglas (Zalto bourgogne glas)
Zalto hvidvinsglas
Zalto universal glas
Zalto Bordeauxglas

Og det de bare for at nævne nogle af dem. Modsat Riedel er glassene ikke druespecifikke, hvilket gør, at hvert glas favner flere typer af druer og dermed flere typer vine. Zalto glas København, Zalto glas Frederiksberg – ja du kan finde disse glas de fleste steder. Leder du efter en Zalto glas forhandler København, så kan jeg anbefale dig enten Zaltify eller glassware.dk.

Sammenfattende kan man sige, at disse glas – om det er Riedel eller Zalto – så vil de give dig en forbedret vinoplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *